Herkullisia riistaruokia

Tervetuloa kaikki herkkusuut ja kulinaristit riistaherkkujen pariin. Alalinkeistä löydät useita herkullisia riistaruokia, jotka ovat suhteellisen helppoja valmistaa. Ongelmana onkin lähinnä raa-aineiden saanti. Tänä päivänä tosin löytyy jo monenlaista riistalihaa hyvin varustetuista marketeista. Asetta ei enää välttämättä tarvita. Riista, linnut tai nisäkkäät eivät ole paljoa vaikeampia valmistaa, kuin mikään muukaan liha. Yksi erottava seikka kuitenkin on. Riista on lähes poikkeuksetta hyvin kuivaa ja rasvatonta, joten se on otettava huomioon riistaa laitettaessa. Pitkä kypsytysaika miedolla lämmöllä ja riittävästi nestettä mukana takaa hyvän lopputuloksen. Riista onkin parasta keitoissa ja pataruuissa. Grillaaminen vaatii jo todellista osaamista, joten sitä emme suosittele. Karjalanpaisti tyylisissä pataruuissa kypsytysaika saa olla mielellään vaikka kuusi tuntia. Lämmön ollessa 120 - 140 astetta. Ennen varsinaista valmistamista kannattaa riistanlihat ruskistaa kevyesti pannulla. Riistan kanssa lisukkeena toimivat hyvin marjat ja sienet, jolloin ruoka saa sille kuuluvan metsäisen maun. Rohkeasti vain kokeilemaan ja etsimään uusia makuelämyksiä.