kevat_2008_suomi_021.jpgKyyhkyä Madeirakastikkeessa

Kyyhky on erinomainen riistalintu, haluttu, mutta vaikea metsästettävä. Valmistamme herkullista ruokaa tällä kertaa Sepelkyyhkystä. Kyyhkyn liha on maukasta ja mureaa, ainoa haittapuoli linnussa on se, että se on lihojensa puolesta melko pieni ja ateria esim kahdelle, vaatii pari kolme lintua.

Tämä annos on kahdelle nälkäiselle ja tarvitset seuraavat tykötarpeet:

kaksi kyyhkyä ( tai paremminkin niiden lihat)

1   salottisipuli

desi madeiraa

pari desiä riistalientä ( myös lihaliemi käy)

vähän voita, suolaa ja valkopippuria

lisukkeeksi kesäkurpitsoja gratinoituna

valmistus:

ruskista kyyhkyn lihat pannulla reilussa voissa kauniin ruskeiksi ja anna niiden hautua kymmenisen minuuttia. Irroittele lihat lopuista luista ellet tehnyt sitä etukäteen. Katso, että lihat pysyvät lämpiminä, kun teet kastikkeen. Ruskista silputtu salottisipuli, lisää pannulle riistaliemi ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää madeira ja kiehauta vielä nopeasti. Suurusta ja lisää suola ja valkopippuri. Puserra siivilän lävitse. Asettele kyyhkyn lihat kauniisti lautaselle, molemmille nälkäisille yhden linnun rintapalat ja koipilihat. Kaada päälle reilusti kastiketta.Lihojen viereen gratinoidut kesäkurpitsat ja "voila" !

Hyvä ja kypsä punaviini sopii erinomaisesti kyyhkyn kanssa tai shampanja mikäli haluat llallisestasi
hiukan "juhlavamman".

Herkutellaan !