Mystiikka

Uskon, että meistä jokaisen elämään on liittynyt tapahtumia tai asioita, joille ei löydy järkevää tai luonnollista selitystä. Itse olen kokenut tämänkaltaisia tapahtumia lapsesta asti. Luonnollinen selitys tarkoittaa omaan uskoomme ja oppimiimme asioihin nojautuvaa taikka pohjautuvaa tapahtumaa. Epäluonnollinen ei kuitenkaan tarkoita epäluonnollista sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan hyvin usein luonnoton, epäluonnollinen tai selittämätön tarkoittaa tapahtumaa tai asiaa jolle emme  oman uskomme tai tietämyksemme mukaisesti löydä selitystä tai ratkaisua. Tulen lähiaikoina kertomaan itseäni kohdanneista tapahtumista, joiden en usko olevan yliluonnollisia vain sen vuoksi etten löydä niille selitystä. Henkilökohtaisesti uskon monien ns. "yliluonnollisten" tapahtumien ja asioiden taustalla olevan varsin yksinkertaisten selitysten, me vain emme tiedä niitä.

Ensimmäinen selittämätön tapahtuma minulle sattui ollessani viisivuotias. Eräänä talvisena yönä en saanut unta ja katselin ikkunasta avautuvaa kaunista tähtitaivasta. Näin neljän "lentokoneen" saapuvan neljästä eri suunnasta.  Miltei talomme kohdalla ne ajautuivat yhteen ja lähtivät rinnatusten samaan suuntaan. Lapselle ne olivat lentokoneita. Myöhemmin toki ymmärsin, etteivät lentokoneet pysty lentämään sillä tavalla. Vuosi oli 1961. En ole koskaan unohtanut tuota tapausta.

Kun avioiduin ensimmäisen kerran, alkoi tapahtumasarja, joka toistui peräti viisi kertaa. Tapahtumat olivat niin hämmästyttäviä ja pelottavia, että ne ovat jatkuvasti mielessäni. Edellisestä kerrasta on nyt 16-vuotta. Tapahtumat eivät ole toistuneet sen jälkeen, miksi. Ensi kerralla kerron, mitä tapahtui.

Paul Palmu