Elämän kiertokulku

Ihmisen elämä on ainutlaatuista, tuleekin mieleen onko se sattumaa. Uskonto pohjautuu Jumalaan ja ihmetekoihin. Kuitenkin jos lukee raamattua tarkasti, ottamatta kantaa uskontoon, niin sieltä avautuu varsin ihmeellinen maailma. Jumalahan loi ihmisen kuvakseen, eli. Todennäköisesti näytämme Jumalalta. Ihmisen luomista, olisi taas ollut turhaa selittää ja kuvailla sen ajan ihmisille. Se olisi ollut mahdotonta ymmärtää. Samoin on maailman luomisen kohdalla. Tarkoittaako Jumala raamatussa maailman luomisella koko universumia ja maailmankaikkeutta, vaiko tätä omaa planeettaamme? Tutkijat (tarkemmin erittelemättä) etsivät omasta aurinkokunnastamme, omasta maailmankaikkeudestamme, elämälle  soveltuvaa planeettaa. Jos löytäisimme sellaisen ja matka sinne osoittautuisi mahdolliseksi, tekisimme täsmälleen samon, kuin Jumala raamatussa. Loisimme uuden maailman.

Siirtäisimme uudelle planeetalle ihmiset, eläimet, kasvit, kalat jne.. Voisiko totuus olla niin yksinkertainen?  Mahdollisesti. Usein ihmeiden takaa löytyy varsin yksinkertainen totuus. Raamatussa tapahtuu esim. neitsytsynnytys. Tämän päivän lääketieteelle asiassa ei ole mitään ihmeellistä. Mooses, johtaessaan juutalaisia pois Egyptistä, sai Jumalalta sauvan, jonka avulla hän jakoi vesiä, iski kalliosta vettä ja tuhosi vihollisia. Epäilemättä kyse on ollut jonkinlaisesta aseesta. Se on ollut raskas, koskapa Mooses ei jaksanut sitä kauaa kannatella, hänen käsivartensa väsyivät. Enkelit saapuivat taivaalta vaunuilla, jotka pitivät hirmuista ääntä,  tulenlieskojen lyödessä niiden takaa. Epäilemättä on ollut kyseessä jonkinlaiset alukset.  Raamattu on täynnä näitä kuvauksia. Jumalan olemassaoloa tällainen pohdiskelu ei heikennä.
Kysymys kuuluukin. Millainen Jumala on tai mikä ?  Kokonaan toinen maailma? Kehittyneempi sivilisaatio, vaiko
toinen ulottuvuus ? Kuka tietää. Kuoleeko ihminen lopullisesti, vai jääkö jotain elämään ikuisesti? Totuus on, ettei energiaa
voi hävittää, se jää olemaan ja on aina olemassa jossain muodossa. Se voi muuttaa muotoaan, mutta ei kadota.  ( tosin tämäkin seikka on nykytietämyksellämme opittua).
Onko ihminen vain se mitä näemme, vai onko meissä jotain, mitä emme voi nähdä?

Kerro omia ajatuksiasi ja tuntemuksiasi rohkeasti. Raamatussa sanotaan, että etsikää, niin te löydätte.
Kolkuttakaa, niin teille avataan. Ei tiedon etsiminen ja kysyminen voi olla väärin, silloin Jumala ei olisi antanut
meille luovaa älyä. Elämä on ainutlaatuista, olisi melko erikoista, ellei se kiinnostaisi meitä itseämme.

Palataan asiaan..

Paul Palmu