KaurispaistiKauris on hieno riistaeläin ja nyt jokaisen metsästäjän ulottuvilla. Kauriskantamme on erittäin vahva ja kestää hyvin asiallista verotusta. Kauris sopii riistaruuaksi erinomaisesti, on maukasta ja ravitsevaa ja sopii hienostuneillekin herkuttelijoille. Kaurispaisti on upea tarjottava ja riistan hienostunut maku valloittaa kokeneenkin nautiskelijan. Ainekset neljälle nälkäiselle: - 2 kg metsäkaurista - 4 dl riistalientä ( myös lihaliemi käy) - 3 dl kuohukermaa - tusina katajanmarjoja ( murskattuina tai jauhettuna) - 1 sipuli ( silputtuna ) - 2 - 3 salottisipulia - suurustetta ja pari desiä punaviiniä ( tai maun mukaan) Valmistus: Anna uunin lämmetä 175 asteeseen, suolaa ja pippuroi liha kevyesti. Ruskista paisti rautapadassa kauniiksi joka kantiltaan. Ruskista pannulla myös silputtu sipuli. Laita paisti voideltuun uunivuokaan tai rautapataan, kaada päälle sipuli ja lihasta irronnut liemi. Lisää riista / lihaliemi, viini ja hiukan vettä. Anna kypsyä Tarjoile: Riittävän suurella lautasella keitettyjen puikulaperunoiden kanssa. Koristeeksi, makeutettuja herneitä ja pihlajanmarja hyytelöä tai hilloa. Bon Appetit |
COPYRIGHT PAUL PALMU THE GREATEST ADVENTURE CLUB