Kaurispaisti

Kauris on hieno riistaeläin ja nyt jokaisen metsästäjän ulottuvilla. Kauriskantamme on erittäin vahva ja kestää hyvin asiallista verotusta. Kauris sopii riistaruuaksi erinomaisesti, on maukasta ja ravitsevaa ja sopii hienostuneillekin herkuttelijoille. Kaurispaisti on upea tarjottava ja riistan hienostunut maku valloittaa kokeneenkin nautiskelijan.

Ainekset neljälle nälkäiselle:

-  2  kg       metsäkaurista

-  4 dl         riistalientä ( myös lihaliemi käy)

-  3 dl         kuohukermaa

-  tusina      katajanmarjoja ( murskattuina tai jauhettuna)

-  1            sipuli ( silputtuna )

-  2 - 3       salottisipulia

-  suurustetta ja pari desiä punaviiniä ( tai maun mukaan)

Valmistus:

Anna uunin lämmetä 175 asteeseen, suolaa ja pippuroi liha kevyesti. Ruskista paisti rautapadassa kauniiksi joka kantiltaan. Ruskista pannulla myös silputtu sipuli. Laita paisti voideltuun uunivuokaan tai rautapataan, kaada päälle sipuli ja lihasta irronnut liemi. Lisää riista / lihaliemi, viini ja hiukan vettä. Anna kypsyä
n. 1 - 1,5 tuntia. ( mikäli sinulla on lihamittari niin sen tulisi
näyttää silloin (65 - 68 astetta). Ota paisti uunista, kääri se folioon ja anna hiukan jäähtyä. Siivilöi paistinliemi ja suurusta se, lisää tarvittaessa lihalientä sekä murskatut katajanmarjat, sekoita ainekset hyvin. Lisää kastikkeeseen kerma, kiehauta hetki ja lisää makusi mukaan suolaa ja valkopippuria.

Tarjoile:

Riittävän suurella lautasella keitettyjen puikulaperunoiden kanssa. Koristeeksi, makeutettuja herneitä ja pihlajanmarja hyytelöä tai hilloa.

Bon Appetit